Studiu de caz
Semne ale naturii în orientarea în timp și spațiu
Problemă
Imaginează-ți că urmează să efec- tuați, primăvara, o excursie în na- tură cu colegii de clasă.Rucsacul se pregătește în conformitate cu indicațiile profesirului. Totodată, profesorul vă atenționează să nu uitați de mijloacele de orientare în spațiu, deoarece sunt cazuri când unii elevi se rătăcesc având chiar și telefon mobil cu GPS.
Sarcini de lucru
1.Stabilește trei măsuri care te vor ajuta să nu te rătăcești și două măsuri în caz că s-a rătăcit un coleg din clasă.
2. În unele zone din natură nu funcționează telefonul mobil sau s-a descărcat bateria telefonului. În asemenea cazuri sunt de folos semnele naturale de orientare în spațiu. Numește trei semne naturale de orientare în spațiu și modul în care vei utiliza.
3. După ce semne naturale ai putea stabili ora aproximativă?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
Răspuns:
Pai la 1,in primul rand trebuie sa nu te abați de la drumul stabilit, sa ramai împreună cu ceilalți, și pe lângă GPS și telefon sa ai un fluier și o busolă. Astfel nu te vei pierde dacă se strica GPS-ul iar fluierul ii va atenționat pe ceilalți dacă te-ai pierdut. Dacă un coleg se pierde e acceasi situație. Va păstrați calmul și încercați să-l auziți. La 2 :Muschhi cresc pe partea de nord a copacului, urmează un rau în aval e posibil sa ducă spre o stațiune, uitate spre locurile unde copacii se răresc, poate e ieșirea din pădure. Ora poate fi stabilita după poziția soarelui și intensitatea lui. Dacă soarele e la orizont atunci e dimineața, dacă e sus pe cer e amiaza, dacă devine roșiatic și înceapă parca sa coboare în jos e seara
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Latina,
9 ani în urmă