Limba română, întrebare adresată de violettaalina, 7 ani în urmă

Sub 2 ajuta maaaaa……………

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
4

Realizează un text descriptiv în care prezinți o grădină, înserând o secvență narativă și una descriptivă

"Grădina bunicilor mei"

Întotdeauna eu merg în vacanța de vară la bunici pentru a sta un timp împreună cu ei și a mă bucura de grădina lor frumoasă și bogată.

Începând cu luna august, fructele și legumele se pârguiesc la soarele dogoritor și chiar încep a fi culese de sătenii harnici din sat. Tocmai în această perioadă eu ajung la bunici, unde grădina lor mă așteaptă și ea cu brațele deschise.

Voi descrie puțin grădina cultivată cu drag de bunicii mei, unde straturile cu ceapă verde sunt aliniate perfect, printre ele se văd flori pentru a da o pată de culoare, fasolea este urcată pe sfori agățate pe un gard din sârmă, iar roșiile au un loc aparte, ele fiind udate mai des.

Florile de dalia în culori superbe sunt în cerc, pe lângă ele își fac apariția gura leului și câteva minuscule floricele albastre, iar undeva în dreapta, condurașii sunt vizitați de albine harnice.

Ardeii ce nu sunt încă la maturitate așteaptă să fie și ei îngrijiți, câteva tufe de dovleac își doresc mai mult spațiu lângă cele de cartofi în floare, nu departe de trandafirii cu parfum discret.

Această grădină o îndrăgesc atât de mult, încât simt nevoia să o văd an de an în luna august.

Succes!


assss58: Bună ziua! Mă puteți ajuta cu tema la română? Vă rog mult
Alte întrebări interesante