Limba română, întrebare adresată de Luna453, 8 ani în urmă

Subiect: Rolul femeii în societate
Discutați despre discriminarea femeilor, segregare de gen(tendința femeilor sau a bărbaților de a avea ocupații dif)
am nevoie de un eseu despre discriminarea femeilor, cum erau tratate în trecut comparativ cu timpurile noastre​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de svetlanacornica275
0

Femeile în societate au foarte important . Femeile în trecut erau tratate mai frumos comparativ cu timpurile nostre, deoarece în ziua de azi toți oamenii sunt schimbați complet. La prezent majoritatea femeilor nu sunt respectate apreciate etc.


Luna453: ms de răspuns dar în trecut femeile nu aveau drepturi de vot, erau tratate că obiecte, nu primeau același salariu că bărbați, etc. deci în prezent femeile sunt tratate mult mai frumos dar ms totuși de raspuns
svetlanacornica275: cu drag...
Răspuns de davidanca07
3

Răspuns:

1. Egalitatea între femei și bărbați reprezintă un principiu fundamental al Uniunii Europene consfințit în tratate, precum și unul dintre obiectivele și sarcinile Uniunii Europene, iar integrarea principiului egalității între femei și bărbați în toate activitățile sale reprezintă o misiune specifică pentru Uniune.

2. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene prevede că „egalitatea între femei și bărbați trebuie asigurată în toate domeniile, inclusiv în ceea ce privește încadrarea în muncă, munca și remunerarea” și că „principiul egalității nu exclude menținerea sau adoptarea de măsuri care să prevadă avantaje specifice în favoarea sexului sub-reprezentat”.

3. În Strategia sa pentru egalitatea între femei și bărbați 2010-2015, Comisia Europeană a identificat egalitatea în procesul decizional ca fiind unul dintre domeniile de acțiune prioritare.

4. În Pactul european pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, Consiliul a subliniat necesitatea unor „măsuri în vederea eliminării disparităților de gen și a combaterii discriminării între bărbați și femei pe piața forței de muncă”, inclusiv a promovării „participării egale a femeilor și bărbaților în procesul decizional la toate nivelurile și în toate domeniile, pentru a utiliza pe deplin toate talentele”.

5. Prezentul set de concluzii se bazează pe lucrările anterioare și pe angajamentele politice exprimate în acest domeniu de Parlamentul European, de Consiliu, de Comisie și de alte părți interesate relevante, inclusiv pe documentele enumerate în anexa II.

6. Femeile din UE reprezintă mai mult de jumătate din populație și din electorat, au un nivel ridicat de educație, și cu toate acestea ele continuă să fie subreprezentate în funcțiile de decizie, la toate nivelurile. Participarea egală a femeilor și a bărbaților la procesul decizional ține de echitate, de respectarea drepturilor omului și de o bună guvernanță. Egalitatea între femei și bărbați în procesul decizional este necesară pentru o mai bună reflectare a structurii societății și pentru consolidarea democrației și promovarea bunei sale funcționări. Totodată, aceasta ar putea aduce beneficii creșterii economice și competitivității UE.

.


Luna453: mulțumesc mult
davidanca07: nai pt ce și eu îți mulțumesc
Alte întrebări interesante