Matematică, întrebare adresată de Cossmin019, 9 ani în urmă

Subiectul 1 exercitiul 6 de la EN 2016, cel cu diagrama. Este un exercitiu foarte usor, dar in dreapta era notat un patrat cu negru in dreptul caruia scria "Numar elevi", dupa cum se vede in poza, ceea ce insemna ca liniile negre inseamna numarul elevilor, astfel raspunsul era 8, doar ca unii au spus ca raspunsul corect era 3, asta insemnand ca liniile negre sunt notele, ceea ce se contrazice cu faptul ca in dreptul patratelului negru era scris "Numar elevi", asa ca dupa parerea mea ar fi corect sa dea puncte si celor ce au scris 3 si celor cu 8, deoarece este oarecum eroarea lor, acum vine si intrebarea:Credeti ca se poate sa primim puncte pentru ambele raspunsuri? Stiu ca am scris mult, dar nu imi convine sa imi ia 5 puncte ca au scris ei asa.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gaurica12
2
eu am scris 8, dra cica erau 3. E vina mkinisterului ca nu a  scris care sunt copii si care sunt notele.

Cossmin019: Exact!!!!! Asta am facut si eu, asa ca o sa ma plang probabil cu speranta sa primesc punctele. Recomand sa faci si tu asa.
Cossmin019: Scuze, am apasat pe 4 stelute in loc de 5.
alinaiulia: si eu tot 8
Cossmin019: Se pare ca mai multi au scris 8, ceea ce este bine, pentru ca putem primi punctele daca au gresit mai multi.
geopls: Nu a fost nicio greșeală. A fost o modalitate să își dea seama dacă suntem în stare să citim un grafic sau nu. Gândiți-vă că la 9 și 10, linia se ridică până la 3. Adică ce, nota 3 au luat și 9, și 10 elevi?
gaurica12: da, exact
gaurica12: la asta m-am gandit si eu
gaurica12: oricum, crde ca misisterul sigir a fumat ceva inainte sa faca diagrama aia...:)))
geopls: Da, nu a fost corect ce au făcut. Și eu am fost emoționată și nu eram sigură de răspuns. Oricine ar fi putut greși acolo.
Răspuns de Andreea1104
1
Daca se stabileste ca a fost o greseala din partea Ministerului,atunci da, e posibil ca cele 5 puncte sa fie acordate chiar daca ai scris 8 in loc de 5.
Dupa parerea mea,mi se pare destul de clara diagrama.
Analizand graficul,ne putem da seama ca notele nu pornesc de la 0...deci in aceste conditii...numarul elevilor este 3.

Cossmin019: Am inteles asta, dar in graba de la examen am vazut din prima ca numarul de elevi e trecut cu negru, n-am stat sa ma uit de unde pornesc notele, trebuia sa scrie clar care sunt elevii, care sunt notele, nu sa deducem noi..
gaurica12: pai caseta aceia spuna ca cei de jos sunt elevii, deci crde ca a fost i confuzie
Alte întrebări interesante