Studii sociale, întrebare adresată de denise73, 8 ani în urmă

SUBIECTUL 2
Precizați câte o consecință a nerespectării următoarelor drepturi:
a) Dreptul la liberă exprimare;
b) Dreptul la protecție împotriva abuzurilor și agresiunilor;
c) Dreptul la educație;
d) Dreptul la identitate culturală.


dariaalexandraconsta: pai punctele au fost date automat cred. doar sa vezi,o sa iti apare in curand,functia de a imi da coroana sau sa imi alegi raspunsul ca cel mai bun
denise73: Aaa Okok thx

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariaalexandraconsta
5

Răspuns:

dreptul la libera exprimare- daca dreptul la libera exprimare nu este reslectat,persoana caruia dreptul i a fost incalcat piate deveni o persoana antisociala caruia ii este frica sa isi exprime opinia.

dreptul la protectie impotriva abuzurilor si agresiunilor- in consecinta,daca dreptul la protectie nu este protejat,persoana respectiva poate suferii,in timp,de depresie. persoana nu va mai fi sigura pe ea insasi si va face tot ceea ce spun altii din cauza ca ii este frica sa nu pateasca ceva.

dreptul la educatie- daca dreptul la educatie este incalcat de catre stat ,unitatea de invatamant sau parinti/tutore acestia pot plati penal. un copil are dreptul la educatie gratuita.

dreptul la identitate culturala- dreptul la identitate cultura te defineste pe tine ca si individ. trebuie sa stii cine esti,din ce regiune esti,ce parinti ai,ș.a.m.d.


denise73: Multumesc mult! Cum îți dau puncte?
dariaalexandraconsta: punctele s au dat automat<3
pinguinul2008: Frate, ce se intampla daca incalci ultimul drept? asta trebuia sa spui
Alte întrebări interesante