Subiectul 2 și 3 va rog dau și coroană !
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
SUBIECTUL II
1. 25(2x+3)²-36(2x-1)² = (10x+15-12x+6)(10x+15+12x-6)
= ( -2x+21)(22x+9)
3. x² + x - 2 = x² + 2x - x -2 = x(x+2)-(x+2) = (x+2)(x-1)
4. 9x² - 24x + 16 = (3x-4)²
folosim a² - 2ab + b² = ( a - b) ²
SUBIECTUL III
1. a) ( 5x-3)² - ( 3x-4)² = (5x-3-3x+4)(5x-3+3x-4) = (2x+1)(8x-7)
b) x² - 2x -3 = x² + x - 3x - 3 = x(x+1) - 3(x+1) = (x+1)(x-3)
c) x² - 4x - 12 = x² + 2x - 6x - 12 = x(x+2)-6(x+2) = (x+2)(x-6)
3. b) n = √5-2√6 + √5+2√6 - √(3+2√3)²
n = √(√2-√3)² + √(√2 + √3)² - ( 3+2√3)
n = √3 - √2 + √2 + √3 - 3 - 2√3
n = - 3
1. 25(2x+3)²-36(2x-1)² = (10x+15-12x+6)(10x+15+12x-6)
= ( -2x+21)(22x+9)
3. x² + x - 2 = x² + 2x - x -2 = x(x+2)-(x+2) = (x+2)(x-1)
4. 9x² - 24x + 16 = (3x-4)²
folosim a² - 2ab + b² = ( a - b) ²
SUBIECTUL III
1. a) ( 5x-3)² - ( 3x-4)² = (5x-3-3x+4)(5x-3+3x-4) = (2x+1)(8x-7)
b) x² - 2x -3 = x² + x - 3x - 3 = x(x+1) - 3(x+1) = (x+1)(x-3)
c) x² - 4x - 12 = x² + 2x - 6x - 12 = x(x+2)-6(x+2) = (x+2)(x-6)
3. b) n = √5-2√6 + √5+2√6 - √(3+2√3)²
n = √(√2-√3)² + √(√2 + √3)² - ( 3+2√3)
n = √3 - √2 + √2 + √3 - 3 - 2√3
n = - 3
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Religie,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă