Subiectul 3 , mulțumesc .
Răspunsuri la întrebare
Virtutile ceresti sunt: castitatea (curatenia), cumpatarea (temperanta), caritatea (milostenia), harnicia, rabdarea, bunatatea si modestia (smerenia). Se spune ca integrarea in viata a acestor trasaturi are darul de a ne proteja impotriva celor 7 ispite ori pacate capitale, fiecarei virtuti corespunzandu-i un anumit pacat.
Cele dintai virtuti au fost identificate de filosofii Aristotel si Platon, care au considerat cumpatarea, intelepciunea (prudenta), justitia si curajul drept cele mai de pret trasaturi omenesti. Dupa aparitia Noului Testament, aceste patru virtuti au fost numite "cardinale/de baza," in timp ce credinta, speranta si caritatea au fost desemnate drept virtuti teologice.
O lista cu cele 7 virtuti ceresti - opuse celor 7 pacate capitale - a iesit la lumina mai tarziu, intr-un poem intitulat "Psychomachia" sau "Batalia sufletelor," scris de Aurelius Clemens Prudentius, un guvernator crestin ce a murit in ajurul anului 410 d.Hr. Acest poem, infatisand lupta dintre virtuti si vicii/pacate, s-a bucurat de o uriasa popularitate in Evul Mediu, ajutand la raspandirea conceptului de "sfanta virtute" pe cuprinsul intregii Europ