Limba română, întrebare adresată de alexiaciobanu130, 7 ani în urmă

SUBIECTUL AL II-lea: 20 de puncte Imaginează-ți că eşti în vacanță, la bunicii tăi. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți reîntâlnirea cu cineva drag,pe care nu l-ai văzut de foarte mult timp, incluzând o secvență dialogată,de minimum patru replici, si una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: • conţinutul compunerii - 12 puncte; • redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudinea gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitatea-1 punct) Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus
dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ochelaristux
2

Răspuns:

În vacanța la bunici

Anul trecut am fost cu părinții noștri la bunici .Nu am mai petrecut de multă vreme vacanța împreună cu ei. Știam de la tata că va veni și verișorul meu Andrei. Andrei este mai mare cu doi ani decât mine . El locuiește în străinătate cu părinții lui.

Atât de mult m - am bucurat când l-am revăzut .Era in fața porții, la bunici, cand noi am ajuns. A sărit să mă îmbrățișeze și mi-a urat bun venit .

-Ce mult te-ai schimbat Alexia !Ce mult ma bucur că vacanța asta suntem împreună cu toții!

- Bine ai venit Andrei! Am atâtea lucruri sa-ti povestesc !

A doua zi de dimineață l-am luat pe Andrei si am mers pe malul lacului unde mergeam noi cand eram mai mici.

- Ti-aduci aminte de câte ori ne aruncam în apă?

-Sigur că da. Soarele ardea atât se tare încât nici nu puteai pune piciorul gol pe nisipul fierbinte.

Nimic in jur nu se schimbase. Apa clară și rece ce venea de sus de la munte ne-a trezit multe amintiri. Copacul de lângă lac unde tata a improvizat un leagăn din două scânduri și acum ținea umbra pentru ati trage sufletul.

Toată vacanța a fost minunată. Împreună am reușit să mai facem amintiri. Lucrurile frumoase nu se uită si ori se câte imi va fi dor de el am sa mă uit la fotografii..

sper să te ajute aceste rânduri

am facut totul pe grabă


Ochelaristux: mulțumesc pentru coroană
Alte întrebări interesante