Limba română, întrebare adresată de danciudarius14, 8 ani în urmă

Subiectul al II-lea
Redactează un text, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să-ți exprimi opinia privind ideea că lectura poate fi asemănată cu o călătorie, valorificând reclama dată și experiența personală/ experiența de lectură. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: . conținutul compunerii - 12 puncte; redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudine gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; respectarea normelor de ortografie - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitate - 1 punct).​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
12

Redactează un text în care să-ți exprimi opinia privind ideea că lectura poate fi asemănată cu o călătorie, valorificând reclama dată și experiența personală/experiența de lectură

După opinia mea, lectura poate fi asemănată cu o călătorie.

În primul rând, pentru că citind, se călătorește spiritual singur spre orizonturi necunoscute, așa cum apare ursulețul în barca sa.

În al doilea rând, așa ca în reclamă, "cărțile sunt deschise tot timpul", fie cele pentru școală, fie un roman, sau pur și simplu un dicționar și, o dată cu ele, noi călătorim fără să fie nici o barieră, mai ales dacă vom cunoaște și o limbă străină.

În altă ordine de idei și din experiența mea personală de lectură, atunci când citesc eu mă simt liber și singur pe lume, deci pentru mine nu mai există nimeni atât timp cât urmăresc cu mintea doar ceea ce citesc în cartea respectivă.

Într-adevăr, lectura poate fi asemănată cu o călătorie, însă nu pot spune că sunt singur, pentru că eu mă amestec cu personajele din carte, trăind cu ele necazurile și bucuriile lor, iar când ajung la finalul acestei călătorii, eu plând sau mă bucur în funcție de acesta.

În concluzie, mai degrabă pot spune că sunt fericit când pornesc într-o călătorie de acest fel, așa cum arată a fi și ursulețul din fotografie având cărțile deschise.

Succes!

Alte întrebări interesante