Limba română, întrebare adresată de plshelpme25, 8 ani în urmă

SUBIECTUL AL II-LEA: Scrie o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o bibliotecă. În compunerea ta vei include și o secvență dialogată şi una descriptivă.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiliacirlig8
0

Răspuns:

Venise toamna si nu citisem de mult carti, si am decis sa fac o plimbare pina la biblioteca. Acolo erau foarte multe carti interesante cu povesti, poezii, informatii si alte texte. Miau placut mai multe feluri de carti dar din pacate doar una trebuia. Eu alegandumi o carte de poezii dar nu a fost usor sa aleg din toate cele sapte preferate. Dupa ce am ales am facut semnatura si am luato acasa si am inceput sa o citesc, era minunata...

Explicație:

sper ca team ajutat

Răspuns de clara296
1

Explicație:

Pe când era cald afară și vacanta de vară își făcea tiptil-tiptil loc, mai fiind doar 2 săptămâni până la aceasta, am decis să merg la biblioteca să împrumut o carte.

Odată ajuns acolo, parca intrasem în lumea poveștilor. Rafturile bibliotecii imi dansau în față. Coperțile cărților erau multicolore și ofereau o priveliște viu colorată.

- Ce carte vrei sa imprumuti? ma intreabă bibliotecara vazandu-ma uimit la frumusețea rafturilor de cărți.

- O carte de basme, îi raspunsei eu prompt.

Bibliotecare imi aduse o carte cu 10 basme. Am luat-o și mi-a scăpat din mâna,toate paginile căzând pe podeaua lucioasă a încăperii. Am rămas întreaga zi la biblioteca să lipesc cartea. Nu am vrut să o mai împrumut de teama să nu i rup paginile din nou. Însă bibliotecara m-a incurajat să citesc, să întru în lumea basmelor pentru a-mi dezvolta vocabularul, a învăța să mă exprim și a învăța lucruri noi.

Asa ca am plecat bucuros de la biblioteca cu cartea în mana, gata să citesc odată ce ajung acasa.

Alte întrebări interesante