Limba română, întrebare adresată de icostan81, 8 ani în urmă

SUBIECTUL AL II-LEA sers 20 de puncte Scrie, în minimum 150 de cuvinte, un text descriptiv în care să prezinți subiectiv un peisaj de sfârșit de iarnă. Vei avea în vedere ca textul tău să respecte tema dată, să aibă structura unei descrieri și să folosești patru figuri de stil diferite (epitet, personificare, comparație, metaforă). . . Punctajul pentru compunere se acordă astfel: Conținutul compunerii- 12 puncte; Redactarea compunerii:- 8 puncte( marcarea corectă a paragrafelor- 1 punct; coerenţa textului- 1 punct; proprietatea termenilor folosiți- 1 punct; corectitudinea gramaticală- 1 punct, claritatea exprimării edeilor - 1 punct; respectarea normelor de ortografie- 1p; respectarea normelor de punctuație- 1 punct; lizibilitate- 1p). NOTĂ! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus.


e urgent...dau coroana❤❤​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de totifotbalistii
4
Într-o ultima zii de iarna, eram incantat/ă că domnisoara primavara se pregăteste să vină. Zăpada este tristă că trebuie să plece, dar știe că va veni din-nou. Un gândacel cât un fir de linte îmi spune incetisor
-Abia astept să vină primavara!
Eu stateam si ma gandeam, că mai sunt câteva zile, pâna cand o sa vina ghioceii ca niste bulgari de zapada, soarele ca o minge galbenă care dă căldura cu mare bucurie si animalutele, bucuroase că însfarsit vine căldura dupa 3 luni de greutate. Omatul se topea, si iarba iar crestea, copii erau fericiti si cerul era senin. Bun venit domnisoară finuță, drăguță si parfumata, pe nume, Primavară!

Sper că te-am ajutat!!!

totifotbalistii: Scuze, sunt doar 111 cuvinte, iată o continuare ca sa fie 150 cuvinte.

Pe geam privesc cum copacii înfloresc, am închis ochii, am respirat adânc, și mi-am amintit că noi oamenii putem vedea si partea bună din aceasta lume. Nu doar vremurile rele, ci și ceea ce înseamna bucurie si relaxare. Am deschis ochii si m-am decis să pictez peisajul minunat.

Sper ca te am ajutat!
icostan81: multumesc mult
totifotbalistii: Cu drag!!
Alte întrebări interesante