Limba română, întrebare adresată de grosuviorel045, 8 ani în urmă

Subiectul al II-lea
Va rog este urgent !!
Dau coroană ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DariusMilitaru
1

Răspuns:

Textul narativ literar este modalitatea de comunicare scrisa prin care autorul își exprima concepția despre lume și viață in mod indirect ,prin intermediul personajelor care iau parte la evenimente imaginare narate ,desfasurate intr-o ordine logica si cronologica ,intr un anumit loc si timp .Consider ca textul,,Trandafirul si stejarul "de Cincinat Pavilescu este un text narativ literal ,deoarece întrunește toate trăsăturile specifice acestui tipar textual.

Pentru inceput se observa prezența naratorului subiectiv care povestește la persoana I ,,ma", ,,sunt" si ,,faci".

În continuare personajele prezente ,stejarul si trandafirul sunt realități de hârtie care dau glas imaginației autorului.Personajul principal, stejarul ,este mândru ,,Tb. sa ma admiri ".Acesta se află în centrul întâmplărilor si este o prezență puternică în jurul căreia se construiește esența creației literare.

in plus,specific textelor literare ,scopul este unul estetic ,autorul folosind limbaj expresiv,bogat în figuri de stil ,,cel mai obraznic".

În concluzie existenta naratorului prezintă evenimente imaginare petrecute în ordine logica si cronologică care iau parte personaje, justifica încadrarea fragmentului in categoria textelor narative literare.

Sper ca te-am ajutat! :)

Alte întrebări interesante