Limba română, întrebare adresată de stefanchifor101, 7 ani în urmă

Subiectul I Exerciţiul B
Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă o cunoaștere bazată exclusiv pe sursele electronice poate duce la o cultură de calitate, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din articolul scris de Andrei Pleşu, cât şi la experienţa personală sau culturală.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Buna! Voi incerca sa te ajut!

D-l Andrei Plesu este o personalitate culturala, iar vorbele domniei sale spuse in acest articol sunt cat se poate de reale. Astfel, dupa parerea mea, internetul este un instrument prin care poti gasi repede si usor, doar butonanad,  informatii legate de ceea ce te intereseaza in mod expres, dar nu iti poate oferi o cultura!

Apoi, ar trebi sa stii ca, doar prin efort propriu, prin esecuri ( mai mari sau mai mici din care intotdeauna ai de invatat cate ceva!), poti accede pe scara valorica. Studiind  in timp, vei cunoaste si bineinteles si  vei retine tot ceea ce vrei sa stii, exersand continuu vei putea sa iti inglobezi un vocabular adecvat ( nu ok, dns, cf, lol etc!!!) pe care sa il folosestti nu doar in viata cotidiana, ci si in diverse situatii cheie din viata. Citind vei descoperi frumusetea limbajului artistic, vei dori sa iti insusesti diverse pasaje ca pe citate de suflet, vei dori sa insumezi limbajul academic, pe care din pacate, muti tineri nu il au!

Explicație:

Daca consideri ca trebuie spus doar de tine, transforma verbele la persoana I!


stefanchifor101: Mulțumesc, pana aici știu și eu. Ma interesa un eseu gata făcut cu o introducere, cu in opinia mea, în primul rand, în al doilea rand, în concluzie.
Komisarul: poti introduce si singur toate aceste cuvinte intercalandu-le subtil in text!
Alte întrebări interesante