Fizică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Subpunctul c........

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de WereChris
2

Aici avem 2 metode posibile de atac: formula lui Galilei sau teorema variatiei energie cinetice. O sa explic cum e cu variatia energiei cinetice si daca preferi sa afli cum e cu Galilei, lasi comment dupa ^_^. Teorema variatiei energiei cinetice are forma ΔEc = L_{total} . ΔEc = Ec2 - Ec1 (adica energia cinetica a corpului in momentul ''2'' - in cazul asta de exemplu momentul in care s-a oprit corpul, si energia cinetica a corpului in momentul ''1'' - energia sa la baza planului inclinat).

Din moment ce ni se spune ca obiectul s-a oprit, inseamna ca Ec2 = 0 (Ec=mv^2/2, V=0 ⇒ Ec=0) iar Ec1 l-ai calculat mai devreme, la punctul a).

Deci E_{c1} = L_{N} + L_{G} + L_{Ff} . Astea sunt toate fortele care actioneaza asupra corpului pe planul orizontal.

Lucrul mecanic efectuat de o forta pe o anumita distanta este produsul scalar al vectorilor forta si al directiei de deplasare  L = F×d(din nou F si d vectori!!). Deci L = F×d×cos α (unde α este unghiul dintre vectorul forta si directia de deplasare; acum se foloseste modulul vectorilor). De exemplu, pentru forta de frecare, L = Ff×d×cos 180° = -Ff×d (cos 180°=-1). Pentru Greutate si normala, fiind perpendiculare pe directia de deplasare, L_{G} si L_{N} = 0 (cos 90° = 0)

Ramanem cu Ec1 = LFf = -Ff×d deci d=....

Scuze de raspunsul mai lung, si daca ai neclaritati sau vrei sa vezi cum merge si cu Galilei, lasa comment =) spor



Utilizator anonim: Mulţumesc!
Alte întrebări interesante