Limba română, întrebare adresată de horozovliliana21, 8 ani în urmă

succind descrieria profesiei disainer​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Marinette2040
0

Răspuns:

Bună!!!

Un designer este o persoană care proiectează. Mai formal, designerul este un agent care "specifică proprietățile structurale ale unui obiect de proiectare". În practică, orice persoană care creează obiecte tangibile sau intangibile, cum ar fi produsele de larg consum, procese, legi, jocuri și grafică, este denumit ca designer. Într-o maniera mai clasică, principalele domenii de proiectare sunt doar pictura, sculptura și arhitectura, care sunt văzute ca arte majore. Designul vestimentar, de mobilier și alte artefacte comune au rămas în mare parte ceva legat de tradițional sau artizani specializați în a le face manual.

Mai mult!!

Design este un cuvânt de origine engleză care se pronunță [ pron. di-zain ] și care înseamnă proiect (plan), desen (de concepție), schiță (de concepție) produs pentru a arăta aspectul și funcțiunile unui obiect ori sistem (lucrările unei clădiri, îmbrăcăminte, ori altui obiect) înainte de a fi făcut. Folosirea termenului în domeniul desenului liber (artă) este forțată și deci nerecomandată. A design is a plan or specification for the construction of an object or system or for the implementation of an activity or process, or the result of that plan or specification in the form of a prototype, product or process Termenul de "design" a apărut in 1851, în legătură cu complicatele realități ale producției industriale. Este o concepție și o metodă de creație care urmărește să asigure fiecărui produs un înalt randament funcțional, însoțit de un aspect agreabil. În toate epocile de înflorire umană a existat o între posibilitățile materiale, nivelul tehnologic, relațiile economice interne și externe, orizontul spiritual exprimat prin gustul artistic și capacitatea de creație. Mai mult chiar, tehnologul și artistul se confundau la început într-o singură persoană.

Arta, tehnica și știința nu sunt domenii incompatibile, contradictorii sau concurente, ci doar specifice și solidare. Ele se implică și se condiționează reciproc. Designerul știe că funcționalul, ergonomicul, esteticul și economicul conlucrează pentru a se ajunge la eficiență.

Unele designuri industriale au devenit cunoscute și „clasice”, putând fi considerate la fel de bine atât drept lucrări de artă, cât și drept lucrări de inginerie

Sper că te-am ajutat! Succes și zi frumoasa mâine la școală!!


Marinette2040: sper că e bine!
Alte întrebări interesante