Suma de la k = 1 până la n :
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
[tex]\displaystyle =\frac{1}{1 \cdot 2^0}- \frac{1}{2 \cdot 2^1}+ \frac{1}{2 \cdot 2^1}- \frac{1}{3 \cdot 2^2}+ \frac{1}{3 \cdot 2^2}- \frac{1}{4 \cdot 2^3}+...+ \\ \\ +\frac{1}{n \cdot 2^{n-1}}- \frac{1}{(n+1)\cdot 2^n}= (se~reduc~termenii,~ramanand~ \\ \\ numai~primul~si~ultimul~-~telescopare) \\ \\ =\frac{1}{1 \cdot 2^0}- \frac{1}{(n+1) \cdot 2^n }= \\ \\ =1- \frac{1}{(n+1) \cdot 2^n}. \\ \\ Deci~\boxed{\sum\limits^n_{k=1} \frac{k+2}{k(k+1)} \cdot 2^{-k} = 1- \frac{1}{(n+1) \cdot 2^n}}~. [/tex]
Anexe:
albastruverde12:
Am adaugat si un atasament cu rezolvarea in eventualitatea in care textul nu este vizibil.
Răspuns de
1
Trebuie descompus termenul general, si se reduc in afara de doi termeni.
Anexe:
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Studii sociale,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă