Matematică, întrebare adresată de raul1259, 9 ani în urmă

Suma lui gaus 3+5+7+..............+23

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hasss20
1

Explicație pas cu pas:

Nu ai aici suma Gauss

Suma Gauss se aplica doar la termeni consecutivi

S=3+5+7+...+23

n=(23-3)/2 +1=>n=11 (nr de termeni

=>S=(23+3)*n/2=>S=26*11/2=>S=13*11 => S=143


raul1259: Cum îți dau coroana?
hasss20: trebuie sa mai astepti
raul1259: OK
raul1259: Scuze dar sunt începător pe aceasta aplicație
ScipioAfricanu: Poti face si suma lui gaus . n*(n+1)/2 (Numarul de termeni* ultimul plus primul supra 2) => Numarul de termeni = ultimul nr-primul nr):pasul de numarare+1=numarul de termeni => nr termeni =(23-3):2 +1 = 11 termeni. De aici putem afla suma lui Gaus care este egala cu : 11*(23+3)/2= 11*26/2=11*13= 143
Răspuns de Utilizator anonim
0

3 + 5 + 7 + .. + 23 =

Pentru suma Gauss care porneste de la 1 cu ratia 2 avem formula :

1 + 3 + .. + 2n - 1 = n²

2n - 1 = 23 => 2n = 24 => n = 12

S = 3 + 5 + .. + 23

adunam si scadem 1 pentru a ajunge la o suma Gauss

S = (1 + 3 + .. + 23) - 1

S = 12² - 1

S = 144 - 1

S = 143


raul1259: Ce ai sub ochi
Alte întrebări interesante