suma nr numerelor de la 11 la 93
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Se aplica metoda Sumele Gauss
S=11+12+13+..........+93
Acuma aplicăm formula [n×(n+1)]÷2
Stim ca sunt 93-11+1=83 de termeni
2S=[83×(83+1)]÷2
2S=(83×84)÷2
2S=6972÷2
2S=3486
=>Suma numerelor de la 11 la 93 este 3486
S=11+12+13+..........+93
Acuma aplicăm formula [n×(n+1)]÷2
Stim ca sunt 93-11+1=83 de termeni
2S=[83×(83+1)]÷2
2S=(83×84)÷2
2S=6972÷2
2S=3486
=>Suma numerelor de la 11 la 93 este 3486
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă