Suma rădăcinilor ecuatiei:
Radical din x-2=x-2 este?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
conditie : x - 2 ≥ 0 ; x ≥ 2
solutia ec. x ∈ [ 2 ; +∞ )
rez. ( x -2) - √(x-2) = 0
√( x -2)² - √( x-2) = 0
√( x-2) · [ √( x -2) - 1 ] = 0 , daca :
√x-2= 0 ; x -2 = 0 ; x₁= 2 solutie
√( x-2) =1 ; x-2 =1 ; x₂ = 3 solutie
suma = x₁ + x₂ = 5
solutia ec. x ∈ [ 2 ; +∞ )
rez. ( x -2) - √(x-2) = 0
√( x -2)² - √( x-2) = 0
√( x-2) · [ √( x -2) - 1 ] = 0 , daca :
√x-2= 0 ; x -2 = 0 ; x₁= 2 solutie
√( x-2) =1 ; x-2 =1 ; x₂ = 3 solutie
suma = x₁ + x₂ = 5
Alte întrebări interesante
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba rusă,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă