Limba română, întrebare adresată de deeaa09, 9 ani în urmă

Sunt clasa a 7 a si am nevoie de un discurs pt ultimul clopotel pentru cei de a 8a si profesori , dau coronita !!!Urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de C4T4
2
Majoritatea amintirilor devin vagi şi se pierd odată ce înaintăm în viaţă. Din amintirile primilor ani rămân mai mult senzaţii. Uneori ne e greu să ne amintim chipul unui fost coleg de bancă sau numele întreg al doamnei educatoare, însă, de la orice vârstă am privi în urmă cu nostalgie, câteva imagini, câteva amintiri şi câteva persoane ne vor rămâne la fel de vii în memorie.

Elevii clasei a VIII- a au celebrat astăzi ultimul clopoţel. Atmosfera ce se dorea a fi una veselă a avut, în ciuda eforturilor tuturor celor ce încercau să îşi înfrâneze lacrimile, o tentă de tristeţe.

Erau trişti, atât profesorii care îşi luau la revedere de la încă o generaţie în care au investit toată pasiunea lor pentru profesia pe care au îmbrăţişat-o şi toată dragostea lor pentru oamenii pe ai căror umeri se va afla viitorul nostru cândva, cât şi elevii care probabil simţeau că niciodată, oricât ar căuta, nu vor regăsi libertatea, inocenţa şi seninătatea anilor petrecuţi în şcoala primară.
Pe viitorii liceeni  îi aşteaptă numeroase provocari şi examene, greutăţi şi responsabilităţi pentru care au fost pregătiţi cu grijă şi dragoste în ulimii patru ani. Drumul nu va fi lin, însă îi lăsăm să se îndrepte spre viitor conştienţi că le-am oferit tot ce a fost mai bun, în materie de educaţie, atât cea din programa şcolară, cât şi cea necesară dincolo de uşa sălii de clasă, în societate.
Pe noi, profesorii, ne aşteaptă noi generaţii, la fel de ambiţioase şi dornice de cunoaştere şi noi provocări nebănuite pe care promitem să le dovedim, marcând urmele trecerii noastre prin vieţile atâtor oameni, cu fapte si vorbe bune, cu blândeţe atunci când trebuie, dar şi cu autoritate la nevoie.
Aşa cum după ploaie soarele nu întârzie niciodată să apară, şi după lacrimile noastre au răsărit zâmbetele, fiindcă ultimul clopoţel are şi o semnificaţie veselă: urmează mult aşteptata Vacanţă Mare!
                            Sper ca ti-am fost de folos, o  zi buna!

Alte întrebări interesante