Arte, întrebare adresată de Eusuntcinevarobert, 8 ani în urmă

sunt demn de apreciat?
ce trebuie sa fac sa fiu apreciat?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lokal
5

Toată lumea este demnă de a fi apreciat. Cu toții suntem oameni. Singurul lucru care pot să nu fie apreciate sunt acțiunile. Tu ești un om, ca și mine. Eu îți respect toate deciziile, dar nu înseamnă că îmi plac.

Ca să fii apreciat trebuie sa ai anumite standarde și un anumit caracter.

- să îi respecți pe ceilalți

- să nu judeci

- să te iubești pe tine însuți

- să te gândești înainte de a acționa

- să nu trădezi fara rost

- să nu ucizi

Și multe alte reguli simple.

Sper că ești bine mintal cât și fizic. Toată lumea este unică, dacă toți eram la fel, atunci chiar eram nefolositori. Nu te sinucide și ai încredere în tine! Schimba-te daca este nevoie. Eu îți urez succes și sănătate. Mulțumesc că încă ești în viața, aici, cu noi.

Răspuns de legislatie
10

Răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, ci sa nu faci.

A cauta ceva exotic pentru a fi apreciat de cei din jur nu iti va aduce decat glorie efemera, dar in niciun caz o apreciere reala.

Standardele societatii sunt relative si depind de cultura locala. Cel mai bun taietor de lemne ar fi absolut ignorat in Sahara, cel mai bun pescar de homari ar fi neica nimeni in Mongolia, dar un om de incredere este un om de incredere oriunde pe planeta.

De preferat este sa NU FACI !. Sa nu faci ceea ce este impotriva bunului simt, sa nu tradezi, sa nu minti, sa nu ...sa nu ... Unele dintre sfaturile acelea plictisitoare din copilărie despre ceea ce nu trebuie sa faci. Motivul ? Relatiile reale dintre oamenii care au ceva in comun nu se bazează nici pe frumusete, nici pe putere fizica, ci pe incredere. Cel care respecta in mod natural regulile morale nescrise ale societatii va inspira incredere si apreciere.

Comportamentul tau trebuie sa inspire increderea celorlalti. Asa vei avea apreciere reala. Poate ca e nevoie de efort pentru asta, de un pic de intelepciune si - de ce nu - de un pic de cunoastere.

Daca pe langa acestea ai si talente native, exerseaza-le, educa-le, fie ca e vorba de matematica, muzica, sport, literatura...

Alte întrebări interesante