Matematică, întrebare adresată de vlad5171, 8 ani în urmă

Sunt in clasa a 7 a si nu stiu sa fac demonstratii la geometrie. Ma ajuta cineva?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rayzen
5

În general, o demonstrație matematică este un proces prin care se arată că o afirmație (sau teoremă) este adevărată prin intermediul unor raționamente logice și deducții riguroase din premise acceptate ca fiind adevărate. Acest proces necesită abilități de gândire analitică și rigurozitate în raționament.

Pentru a face o demonstrație matematică, trebuie să urmezi următorii pași:

1. Identifică afirmația (sau teorema) pe care dorești să o demonstrezi.

2. Identifică premisele care sunt necesare pentru a putea face demonstrația. Acestea sunt afirmații sau teoreme care sunt deja cunoscute ca fiind adevărate și care vor fi utilizate ca bază pentru demonstrația ta.

3. Scrie un raționament logic care arată cum se deduc premisele din afirmația sau teorema pe care dorești să o demonstrezi. Acest raționament trebuie să fie clar și concis, astfel încât oricine poate urma deducțiile tale și să le înțeleagă.

4. Verifică dacă raționamentul tău este complet și corect. Asigură-te că ai luat în considerare toate premisele și că ai folosit deducții logice riguroase pentru a demonstra afirmația sau teorema.

Sper că acestea sunt suficiente informații pentru a-ți oferi o idee generală despre cum se fac demonstrațiile matematice.


vlad5171: ms multt
Alte întrebări interesante