Limba română, întrebare adresată de ddgh2005, 9 ani în urmă

Sunteti profesor in locul invatatoarei.Cum ati critica elevii care mereu intirzie la ore?(trei-patru enunturi)DAU COROANA!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Pentru mine a critica este sinonim cu a judeca şi eu nu judec, aşa că aş găsi o soluţie prin care elevii să fie conştienţi de rolul pe care-l joacă şi ceea ce implică acesta.
1. Fiecăruia i se poate întâmplă ceva ce nu depinde de el, acest aspect determină întârzierea. 
2. Fixarea unui nr. de întârzieri pe semestru ( trei). Intrarea la ore se va face firesc, perturbând cât mai puţin posibil demersul pedagogic început.
3. Înţelegând elevul necesitatea punctualităţii ca formă de exprimare a personalităţii întârzierea va fi eliminată.
Răspuns de marcela16
0
Eu consider că nu este bine să critici elevul pentru simplul motiv că a întârziat. Cel mai probabil a avut un motiv pentru care a întârziat. Mai întâi ar trebui sa-i dăm oportunitatea de a-si explica motivul întârzierii. Dacă acest lucru se repetă în nenumărate rânduri, atunci cel mai probabil pentru acest elev a devenit o obișnuință în a întârzia. În acel moment, profesorul trebuie să aibă o discuție cu elevul respectiv pentru a afla motivul pentru care întârzie mereu iar în cele din urmă se va căuta o soluție pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.
Alte întrebări interesante