Istorie, întrebare adresată de maksimfiodorov023, 8 ani în urmă

Sursa D. „Dominația turco-fanariotă a avut o influență negativa nu numai asupra vieții economice și sociale a țării, dar a reprezentat o frână şi în calea evoluției fireşti a formelor de cultură și civilizație. Modul de viață a căpătat trăsături levantine (orientale), obiceiurile, moravurile, portul s-au orienta- lizat. Viața socială s-a refugiat înlăuntrul reşedinţelor domneşti şi boiereşti, înconjurate acum din nou cu ziduri şi aflate acum în permanentă stare de alarmă." (Vlad Georgescu, Ideile politice și iluminismul în Principatele Ro- mâne, Bucureşti, 1972) Sursa E.,,Nu fanarioții erau cei care au cucerit nişte ţări pe care nu le-au ex- ploatat în propriul lor profit, ca agenți ai stăpânilor lor turci, ci, dimpotrivă, românii au adoptat pe acești străini, aşa cum făcuse cu mulţi alții de-a lungul veacurilor." (Nicolae Iorga)
1.3. Alcătuiește un dialog din două întrebări și două răspunsuri cu referire la Epoca fanariotă, în baza surselor D şi E​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
0

Răspuns:

Explicație:

1. Ce fel de influienta a avut dominația turco-fanariotă asupra vieții economice și sociale a țării ?

     - Dominația turco-fanariotă a avut o influență negativa , a reprezentat o frână şi în calea evoluției fireşti a formelor de cultură și civilizație.

2.  Care a fost comportamentul românilor fața de fanarioți ?

       -  Românii au adoptat pe acești străini, aşa cum făcuse cu mulţi alții de-a lungul veacurilor.

Alte întrebări interesante