Limba română, întrebare adresată de teodordavid12, 8 ani în urmă

Te afli in vacanta in Germania. Ti-ai făcut câțiva prieteni și dorești să le prezinți țara noastră. Scrie un text de maximum zece rânduri, cu care să ii convingi si viziteze România

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Frezza21
3
Dragii mei prieteni,
Tara în care locuiesc eu,este o țară cu multe locuri frumoase,încă necunoscute,dar si cunoscute chiar de locuitorii ei.Unii nu stiu sa o prețuiască și fac multe lucruri care pot cauza consecințe grave,cum ar fi:
- defrisarea pădurilor;
- aruncarea gunoaielor pe oriunde;
- pescuitul/banatul în exces,etc.
Va invit sa vizitati aceasta tara,deoarece are foarte multe obiective turistice de vizitat,admirat si sigur nu veti rămâne dezamăgiți de ceea ce ati vazut.O sa va fac un tur chiar eu,si o sa ne plimbam împreună.În această vizita,bineînțeles daca vreti,sa admiram împreună frumusețile României!


Vacanta plăcută !
Răspuns de Luminix
6

După ce veți vizita România, veți fi îndrăgostiți iremediabil de aceasta!Având relieful pe cât de diferit, pe atât de echilibrat*, spațiul carpato-danubiano-pontic, spațiu cu încărcătură istorică unică, te primește cu brațele deschise, calitate pe care a împrumutat-o poporulului său, ospitalier.Pe lângă frumusețile naturale de o unicitate proverbială, tradițiile românilor te îmbrățișează în fiecare moment al anului. Indiferent de momentul pe care îl alegi să ne vizitezi vei fi întâmpinat de târguri, de zile ale orașelor.Îți vei petrece o vacanță pe cinste, te vei delecta cu cele mai gustoase preparate și cele mai licoroase și parfumate sucuri de fructe dar și vinuri.România cu greu poate fi uitată, iar amintirile te vor însoți întreaga viață, dorindu-ți să mai vii să-ți bucuri sufletul în Grădina Maicii Domnului, așa cum mai este numit spațiul în care dăinuim de peste 2000 de ani.


*Info Extra: (31% munți - Carpații, cu vârfurile extreme Moldoveanu 2.544 m și Negoiu 2.535 m, 36% dealuri și podișuri - Podișul Transilvaniei, al Moldovei și cel Dobrogean, 33% câmpii și lunci Câmpia Română, Câmpia de Vest și luncile râurilor importante precum Argeș, Siret, Prut, Mureș, Olt dar mai ales Lunca Dunării întinsă pe sute de metri, dar și Delta Dunării ca pământ în formare lentă.)

Alte întrebări interesante