Limba română, întrebare adresată de rafael2525, 8 ani în urmă

te numesti Emil-Emilia si le trimiti o scrisoare bunicilor tai in care le povestesti intamplarile tale petrecute la munte, foloseste o secventa descriptiva , data scrisori este 25 ianuarie 2022, cel putin 150 de cuvinte. va rog mult ajutatima!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adutzabuzila
1

25 ianuarie 2022

Excursia la munte

Explicație:

Dragi bunici,vreau sa va povestesc ce peropetii s-au intamplat cand am fost la munte cu parintii.Am plecat de acasa la ora 12 si am ajuns la ora 18.Drhmyl a foat foarte inzapezit si aglomerat.Nu eram singurii care mergeau la munte.

Dupa ce am ajuns,ne-am cazat,am mancat mancare specifica acelei zone,ne-am fua in camera si ne-am schimbat pentru a merge la schi.Am ajuns pe partie,ne-am luat foecare cate o preche de schiuri si am urcat in varful paritei.Eu aveam o preche de schiuri albe cu gri si putin albastru.Erau putin cam lungi,fiindarimea 37,eu purtand 35 sau 36.Dar nu aveau marimile mele.Am inceput sa coboram cu foarte mare viteza.In fata mea nu vedeam nimic,decat oameni invatand sa schieze,copii mici cu instructori,si spectatorii care se uitau la mine minunandu-se de viteza cu care mergeam.Am ajuns jos primul,dupa care a ajuns tata si apoi mama.

S-a facut ora 19 si am plecat in camera,cu nasul si obrajii inghetati.Am facut o baie ca sa ma incalzesc,am baut un ceai cald,si am mancat paste.Dupa ce am terminat m-am schimbat in pijamalele acelea pufoase si calduroase pe csre mi le-ati daruit si m-am bagat in patul de lângă geam la somn.In cel din mijloc dormeau parintii.A fost o zi perfecta!

Cu drag,Emilia

Alte întrebări interesante