Biologie, întrebare adresată de a2li8, 8 ani în urmă

te rog ajutăm urgent Povestește această lecție dau 10 puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de banagaroxana
1

Nu stiu la ce anume te referi prin a povesti lectia, dar uite o descriere generala a sistemului muscular uman.

Corpul uman are 2 tipuri de muschi: muschiul striat si muschiul neted. Muschiul striat este sub control voluntar, cu el mergi, mesteci etc, iar muschiul neted este in organe si structurile pe care nu tu le controlezi, de exemplu stomacul. O exceptie la muschiul striat este inima, ea are tesut muscular striat miocardic, care este tot involuntar, stimulat de insusi inima, ea stimulandu-se singura!!

Inervatia unui muschi consta in fibre senzitive, care iau informatia de la tendoane de exemplu, o conduc la creier prin maduva spinarii, si fibre motorii care primesc semnal de la creier sa contracte muschiul la nevoie.

Clasificarile muschilor striati VOLUNTARI le ai acolo pe foaie.

Despre cum functioneaza muschii iti pot spune asa mai pe scurt, ei stocheaza glucoza, pentru cand vor avea nevoie de ea la o eventuala contractie musculara. Contractia musculara are nevoie de ENERGIE pt a fi efectuata, aici vin multi factori cum ar fi cei care regleaza pulsul la efort fizic intens etc, energia vine din glucoza, SI OXIGEN, glucoza este arsa prin reactii biochimice si din ea rezulta caldura si energie, pe care muschiul o foloseste sa se contracte, foloseste si Calciu de asemenea.

Am vazut ca iti spune ceva in primele randuri de proteine contractile, ele sunt actina si miozina, din ele sunt facuti muschii striati, ele constituie sarcomerul care este unitatea contractila a muschiului. Sunt niste filamente subtiri care se intrepatrund in contractia musculara scurtand muschiul, deci avem contractie.

Alte întrebări interesante