Matematică, întrebare adresată de samircovaci860, 8 ani în urmă

te rog ajutama nu măi știu ce să mai fac !!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CemZeki
1

(2 +  \sqrt{3} ) {}^{2}  + (2 -  \sqrt{3}) {}^{2}   = 4 + 4 \sqrt{3 }  + 3 + 4 - 4 \sqrt{3}  + 3 = 14

c). \: codrin

Răspuns de andyilye
1

Răspuns:

c) Codrin

Explicație pas cu pas:

{(2 + \sqrt{3} )}^{2} + {(2 - \sqrt{3} )}^{2} = \\

= {2}^{2} + 2 \cdot 2 \sqrt{3} +  {( \sqrt{3} )}^{2} + {2}^{2} - 2 \cdot 2 \sqrt{3} +  {( \sqrt{3} )}^{2} \\

= 4 + 4 \sqrt{6} + 3 + 4 - 4 \sqrt{6} + 3 = \bf  14 \\

Alte întrebări interesante