Matematică, întrebare adresată de josif1, 9 ani în urmă

Te rog mult .Ex 16.....

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MFM
1
a)
(√3-2)^100.(√3+2)^100=
Se bazeaza pe formula (a+b) (a-b) =a²-b²
[(√3)²-2²] ^100=(3-4)^100=(-1)^100=1
^-puterea

MFM: b)(9-4√5)^50.(9+4√5)^50=(81-80)^50=1
josif1: am inteles dar te tog mult c si d daca se poate ca nu se primeste la mine te multumesc foarte mult
MFM: c) [(V8-V2)^2]^10=(8-2V16+2)^10=( 10-8)^10=2^10
MFM: d) [(V3-V12) ^2]^8=(3-2V36 +12)^8=(3-12+12)^8=3^8
MFM: Ti-am zis ca iti trimi tot, dar trebuia sa scriu.
MFM: Intrebari?
josif1: mersi mult mult esti o persoana excelenta succese
MFM: Asemeni!
Răspuns de Utilizator anonim
1
a)
(a - b)²ⁿ = (b - a)²ⁿ

(√3 - 2)¹⁰⁰ = (2 - √3)¹⁰⁰

Expresia din enunț devine:


(2 - √3)¹⁰⁰(2 + √3)¹⁰⁰ = [(2 - √3)(2 + √3)]¹⁰⁰ = [2² - (√3)²]¹⁰⁰ =

= (4 - 3)¹⁰⁰ = 1¹⁰⁰ = 1

Am folosit formula (a - b)(a + b)  = a² - b²


c) (√8 - √2)²⁰ = (2√2 - √2)²⁰ = (√2)²⁰ = [(√2)²]¹⁰  = 2¹⁰  = 1024 .


d) (√3 - √12)¹⁶ = (√3 -2√3)¹⁶ = (-√3)¹⁶ = [(-√3)²]⁸ = 3⁸ = (3⁴)² =81² = 6561

 











Alte întrebări interesante