Geografie, întrebare adresată de robertaeby7, 8 ani în urmă

TEMĂ:
De realizat un eseu cu titlul: Cum protejăm natura


Un eseu de o pagina(va implor,va dau coroana,♡ si 5☆).Am nevoie de el pana diseara la ora 22.Va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cafeaculapte11
2
ʕ•ᴥ•ʔ
!
̦ ̆ - ̆ .
꧁̂ , ̆-̦ ̆ ,,/’’ ̆ .꧂
̦̆ :

C͟u͟m͟  ͟pr͟o͟t͟e͟ ͟jă͟m͟ n͟a͟t͟u͟r͟a͟?͟

/A. ,,Cum protejăm natura?’’ este o întrebare pe care o auzim zilnic de la părinți, învățători, cercetători sau chiar străini! De zeci de ani căutăm un răspuns, dar fără de folos. De fapt, fiecare dintre noi este răspunsul.

/A ,,Să protejăm natura!’’ nu trebuie să fie considerate vorbe în vânt - spre exemplu, dacă nu vom reduce emisiile de carbon în maxim 5 ani, deteriorarea ghețarilor va fi inevitabilă pentru următorii 2000 de ani.

/A Să protejăm natura este foarte simplu, tot ce trebuie să facem este să respectăm ,,Regulile plantelor’’. Dacă fiecare om dintre noi vom respecta aceste îndemnuri, aerul va deveni mai curat, apele mai pure, ecosistemele mai variate și într-un final...Planeta noastră va fi salvată.

/A 1. ,,Nu mai arunca hârtia pe jos, ci du-o la maculatură!’’. În producția de hârtie, peste 10.000 de copaci sunt tăiați anual, ceea ce reprezintă un mare sacrificiu nedorit pentru ecosisteme și prezența oxigenului. În schimb, dacă hârtia este reciclată, aceasta poate fi folosită din nou și din nou. De aici rezultă că numărul defrișărilor vaste va fi puternic redus.

/A 2. Să avem grijă de animale. Să le protejăm!

Să avem grijă și de plante, dar și de animale. Sunt multe specii pe cale de dispariție, iar dacă noi nu avem grijă de ele și nu le protejăm, vor dispărea.

/A 3. ,,Să economisim apa!’’. De câte ori nu ai lăsat robinetul deschis în timp ce te spălau pe dinți? Ei bine...Tocmai ai poluat. Stațiile de epurare sunt deja supra-încărcate, iar apa dulce începe să devină o resursă epuizabilă. De asemenea, nu avem tehnologia necesară să putem transforma apa sărată în apă bună de băut.

/A 4. Să nu risipim energie! Să nu lasam luminile aprinse! Să folosim energie solară!

Chiar dacă acum există becuri economice, tot e bine să stingem lumina după noi. Să nu se consume ceva fără ca nimeni să fie acolo. Să nu lăsăm televizoul deschis sau aerul condiționat când nu suntem în cameră. Mai mult, cel mai util ar fi ca oamenii să-și pună panouri solare și să folosească energia de la soare.

/A 5. Nu arunca gunoaie în spațiile verzi! E ca și cum ai arunca gunoaie în propria ta locuință. Pungile de plastic, spre exemplu, se degradează în peste 1500 de ani, iar compușii chimici pe care aceasta îi conține poluează mediul. De asemenea, animalele se pot intoxica cu plastic.

/A În concluzie, toate regulile pe care le-am enumerat și detaliat mai sus trebuie respectate pentru a proteja cu succes natura.

robertaeby7: "a"inseamna alineat?
cafeaculapte11: Da.
cafeaculapte11: /A - aliniat
cafeaculapte11: Oops, am vrut să spun ,,alineat’’.
Îmi cer scuze.
robertaeby7: e ok
robertaeby7: multumesc mult:)
robertaeby7: auzi
robertaeby7: am o intrebare
robertaeby7: e de pe google?
robertaeby7: sau de la tine?
Alte întrebări interesante