temă exemplu de bacterii cu rol important pentru oameni și exemplu de bacterii dăunători
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
bacterile daunatoare pot fi cele care le avem in burta stomac intestin subtire gros etc... care lupta contra celor bune
uite 2 exemple:
bacteria E.coli
Cea mai cunoscută bacterie care se găsește în corpul uman este E.coli. Aceasta trăiește în tractul digestive al unei persoane sănătoase, iar cele mai multe tipuri sunt inofensive. Totusi, anumite tulpini ale acestui microorganism pot cauza infecții abdominale sau urinare. Te poți îmbolnăvi dacă intri în contact cu apă sau alimente contaminate cu E.coli. Nerespectarea regulilor de igienă duce, de asemenea, la infecții urinare cu E.coli. Simptomele infecției cu această bacterie include
crampe abdominale, ameteli, voma, usturimi la urinare sau dureri de spate. Infecția cu E.coli trebuie tratată cu antibiotic, în caz contrar putând cauza septicemica
salmonella care a aparut in dulciurile kinder probabil o stii uite cateva informatii:
Sunt multe tulpini de Salmonella, dar cele mai periculoase sunt Salmonella Typhimurium și Salmonella Entertidis. Infecția cu aceasta bacterie apare mai des vara decât iarna, iar copiii sunt cei mai sensibili în fața ei. Cel mai adesea, tulpinile patogene ajung în organism prin alimente contaminate. Simptomele apar între 12 și 72 de ore din momentul în care organismul a intrat în contact cu bacteria și includ diaree, febră și crampe abdominale.
SI ACUM BACTERILE BUNE CARE APARA CORPUL DE CELE RELE:
Akkermansia muciniphila:
o bacterie intestinală care se consideră ca are rol antiinflamator, s-a identificat mai frecvent la pacienții care au avut un răspuns bun la inhibitorii PD-1.
este bacteria care a fost identificată la 69% dintre pacienții cu un răspuns bun la imunoterapie, pe când la cei cu un răspuns mai slab bacteria s-a identificat în doar o treime dintre cazuri. Crescând colonizarea cu A. muciniphila, la șoareci, s-au observat rezultate mult mai bune ale imunoterapiei.
A doua bacterie buna:
Elie Metchnikoff:
La inceputul anilor 1900, Elie Metchnikoff evidentia faptul ca bacteriile vii din iaurt sau lapte fermentat imbunatatesc unele caracteristici biologice ale tractului gastro-intestinal.
Acesta a fost doar inceputul unei aventuri stiintifice ce dureaza de mai bine de un secol (cititi mai multe despre aceasta la pag.3) si care continua si astazi. Definitia actuala a probioticelor data de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) spune ca „probioticele sunt microorganisme vii care atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate confer un beneficiu sanatatii gazdei”.
Sper ca te am ajutat:)