Limba română, întrebare adresată de mariusfera, 7 ani în urmă

Tema: Scrie un text narativ de minimum 15 rânduri în care se povesteşti o întâmplare petrecută într-o cetate. Respectă succesiunea momentelor subiectului: expozițiune intrigă desfăşurarea acțiunii punct culminat deznodământ.
Urgent dau 50 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristian51090ow2ldu
1

Era o zi de vară călduroasă în cetatea noastră medievală. Copiii alergau pe străzile înguste şi înfundate în timp ce părinţii lor se grăbeau să-şi termine treburile pentru a se bucura de răcoarea după-amiezii.

În inima cetăţii se afla castelul impunător, cu ziduri puternice şi turnuri înalte. Înăuntru, regina stătea în camera ei de tron, privind pe fereastră la cetăţenii ei ocupaţi.

Deodată, se auzi un zgomot puternic de la poarta cetăţii. Regina se întoarse şi văzu că o armată mare se apropia. Era vorba despre o invazie din partea duşmanilor reginei, care doreau să cucerească cetatea.

Regina se grăbi să-şi cheme soldaţii la apărarea cetăţii. Împreună cu ei, ea luptă cu duşmanii, încercând să-i ţină departe de zidurile cetăţii. Lupta fu crâncenă şi dură ore întregi.

În cele din urmă, punctul culminant al luptei sosi când regina se confruntă cu regele duşman în persoană. După un schimb violent de lovituri, regina reuşi să-l învingă pe regele duşman şi să-şi salveze cetatea.

Zdrobită de oboseală, dar încă puternică şi mândră, regina se aşeză pe tronul ei şi privi mulţumită în jurul ei. Cetatea fusese apărată şi putea să trăiască în pace din nou. Aceasta fu deznodământul victorios al întâmplării din cetate.


mariusfera: ms foarte mult
Alte întrebări interesante