Limba română, întrebare adresată de andu23, 9 ani în urmă

teorii despre aparitia vieții pe pamant dar religioase

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmina14
4
Prima teorie a apariţiei omului, vorbesc despre apariţia conştiinţei umane, şi nu a vieţii în general, şi cea mai veche dintre teorii este cea creaţionistă, prin care bineînţeles Dumnezeu a creat toate formele de viaţă, inclusiv cea umană. aşa cum e descrisă în Biblie, după cum toţi ştim, sau ar trebui să cunoaştem, omul a fost zămislit din lut şi Puterea Divină i-a insuflat viaţă. Dumnezeu a creat Pământul, luna, stelele, soarele, şi pentru ca omul să nu se simtă singur, pentru ca omul să nu se retragă în sinele său interior pentru totdeauna, din coasta lui Adam, a creat femeia. Ei bine, această teorie este la fel de nefundamentată ca toate celălalte, precum o să vedeţi, dar întruneşte aceleaşi număr de premize care ar putea cantitativ să o declare la fel de veridică ca oricare alta.  La fel de adevărat ar putea cei mai fervenţi, bigoţi, dintre creştini să afirme că omul nu poate exista în afara unui Dumnezeu aşa cum cei mai străluciţi dintre medici, bio-chimişti,  ar putea afirma că un om suferă de  cancer din cauza unor agenţi patogeni puternici şi nu din cauza unor păcate capitale înfăptuite.



O a doua teorie cronologic vorbind, este teoria lui 
Darwin despre evoluţia naturală, biologică, a speciilor prin selecţie naturală, desigur. Peştele cel mare înghite peştele cel mic, lanţul trofic îl cunoaşteţi deja, însă Darwin a fost învinuit că selecţia naturală (dpdv social)  îi permitea să afirme că era natural, normal şi corect ca cei puternici să prospere pe seama celor slabi, fapt ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. În ciuda acestor piedici venite din sfera idealist-filosofică  a gânditorilor, deontologilor, tuturor vremurilor, un element foarte important făcea ca toată această teorie să fie una pur fantastică, pentru că dovada fundamentală a acestei teorii stătea în aşa numita verigă lipsă. Un grup de cercetători susţin că ar fi descoperit o fosilă care ne-ar lega în mod ancestral de primate, această fosilă se numeşte Ida. Rezultatele analizelor şi constatările la care au ajuns antropologii au fost difuzate de curând publicului. Sunt foarte mulţi sceptici care contestă studiul, rezultatele şi bineînţeles însăşi fosila.



Cea de-a treia teorie, mai nou apărută să-i spunem, deşi Dumnezeu este la fel de extra-terestru precum orice alt marţian care ar putea să ne viziteze, este teoria prin care se afirmă că am fi clone ale unor forme de viaţă extra-terestre care au vizitat Terra în urmă cu milioane de ani, sau cel puţin  fiinţe modificate genetic după forma şi asemănarea   unor creaturi superioare extraterestre. Această teorie afirmă mai mult sau mai puţin că suntem o „pepinieră” a unor civilizaţii suprainteligente, care au populat Pământul ca mai apoi să ne recolteze (varianta cea mai ostilă) sau că, au controlat omenirea pînă la un moment dat când au scăpat lucrurile de sub control, oamenii s-au înmulţit şi prin dezordinea generală de care conştiinţa umană e capabilă, extratereştrii, conducătorii lumii de până atunci, s-au retras pe planeta lor Mamă, pentru că fiecăruia dintre noi ne place mai mult acasă decât oriunde altundeva. Şi în acest caz avem la fel de multe dovezi ca în oricare altul, la fel de contestate, mai mult sau mai puţin plauzibile, mai ales în privinţa vieţii extraterestre pe care ne căznim de câteva zeci de ani să dovedim ba că există, ba că nu există. Cel mai controversat episod este cel din localitatea Roswell, din Statele Unite, îl ştiţi cu siguranţă, aţi văzut cel puţin o ecranizare a sa.

andu23: muuiltumeeesc
Cosmina14: Cu placere!
Alte întrebări interesante