Limba română, întrebare adresată de nadi2250, 8 ani în urmă

Test argumentativ ca nu suntem de acord sa ni se publice jurnalul .. va rog , ajutor !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Jurnalul personal este caietul in care, zilnic, ne notam gandurile si dorintele cele mai secrete, lucruri pe care nu le-am impartasit nimanui.

In opinia mea, majoritatea oamenilor nu ar fi de acord sa li se publice jurnalul din mai multe motive.

In primul rand, pentru ca nimanui nu i-ar face placere sa-i fie incalcata intimitatea si gandurile cele mai ascunse, viata privata sa devina subiect de discutie - mai ales pentru straini.

De exemplu: daca intr-o zi, dupa o cearta cu parintii, cel mai bun prieten ori alta persoana apropiata, am merge acasa si ne-am varsa amarul scriind pe paginile jurnalului, am face-o tocmai pentru ca stim ca nimeni nu va afla niciodata ce am scris, fara acordul nostru. Nu ne-ar face deloc placere ca, dupa impacare, persoana draga sa afle si sa sufere din cauza noastra.

In al doilea rand, pentru ca nu putem fi placuti de toata lumea, exista riscul ca unele persoane sa ne tachineze, sa-si bata joc de noi si de secretele noastre.

De exemplu, daca jurnalul contine pasaje despre persoana pe care o simpatizam si, din nefericire, cade in mainile cui nu trebuie, el/ea va afla despre sentimentele noastre, dar nu asa cum ne-ar placea noua.

In concluzie, avand in vedere motivele mentionate mai sus, cred ca ar fi mai bine ca jurnalul nostru sa ramana asa cum trebuie sa fie: secret si privat.


nadi2250: Mulțumesc din sufleeeeet!
Utilizator anonim: cu placere !
Alte întrebări interesante