![( - 1 \times \frac23)^3 \div ( - 2 \times \frac{1}{2})^2 \div ( \frac{2}{3})^2 \times ( - 1 \times \frac{1}{3}) ^{ - 1} ( - 1 \times \frac23)^3 \div ( - 2 \times \frac{1}{2})^2 \div ( \frac{2}{3})^2 \times ( - 1 \times \frac{1}{3}) ^{ - 1}](https://tex.z-dn.net/?f=+%28+-+1+%5Ctimes+%5Cfrac23%29%5E3+%5Cdiv+%28+-+2+%5Ctimes+%5Cfrac%7B1%7D%7B2%7D%29%5E2+%5Cdiv+%28+%5Cfrac%7B2%7D%7B3%7D%29%5E2+%5Ctimes+%28+-+1+%5Ctimes+%5Cfrac%7B1%7D%7B3%7D%29+%5E%7B+-+1%7D+)
cu tot cu rezolvare va rog
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(-1×2/3)^3:(-2×1/2)^2 : (2/3)^2×(-1×1/3)^-1 =
= (-2/3)^3:(-1)^2: 4/9 × (-1/1/3) =
= - 8/27 : (+1) : 4/9× (-3) =
= - 8/27 × 9/4 × (-3) =
simplificam 8 cu 4,ramane 2
simplificam 27 cu 9,ramane 3
= - 2/3 × (-3) =
(-) ×(-) = (+)
= 6/3 =
= 2
= (-2/3)^3:(-1)^2: 4/9 × (-1/1/3) =
= - 8/27 : (+1) : 4/9× (-3) =
= - 8/27 × 9/4 × (-3) =
simplificam 8 cu 4,ramane 2
simplificam 27 cu 9,ramane 3
= - 2/3 × (-3) =
(-) ×(-) = (+)
= 6/3 =
= 2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă