Matematică, întrebare adresată de Raluca2476, 9 ani în urmă

2(a-2)(a+2)-(a-3)^2-(a+3)(a-3)
va roogg ajutati-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vlad2000
1
= 2 (a² - 4) - (a² -6a +9) - (a² -9)
= 2a² -8 -a² +6a -9 -a² +9 = 6a -8
Răspuns de MFM
0
presupun ca trebuie egalata cu zero si trebuie aflata valoarea lui a
2(a²-4)-(a²-6a+9)-(a²-9)=
2a²-8-a²+6a-9-a²+9=
6a-8=2(3a-4)


MFM: Daca e ceva diferit sa spui
Raluca2476: da.. nu trebuie egalata cu 0 si nici valoarea lui a nu trebuie aflata
MFM: ok
Alte întrebări interesante