+
MFM:
dece este a cu caciulita?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(a³)^-1=1/a³
(-a³)^-3=-1/a^6
exercitiul devine
1/a³-1/a^6=
numitor comun a^6
a³/a^6-1/a^6=(a³-1)/a^6
a^6-a la puterea a 6 a
aici este ceea ce intelesesem il las ca poate te mai ajuta
____________________________
(√3)^-1+(-√3)^-3=1/√3-1/3√3
(√3)³=√3.3.3=3√3-ca sa intelegi
deci avem
1/√3-1/3√3= rationalizam
√3/3-√3/9=
(3√3-1)/9
(-a³)^-3=-1/a^6
exercitiul devine
1/a³-1/a^6=
numitor comun a^6
a³/a^6-1/a^6=(a³-1)/a^6
a^6-a la puterea a 6 a
aici este ceea ce intelesesem il las ca poate te mai ajuta
____________________________
(√3)^-1+(-√3)^-3=1/√3-1/3√3
(√3)³=√3.3.3=3√3-ca sa intelegi
deci avem
1/√3-1/3√3= rationalizam
√3/3-√3/9=
(3√3-1)/9
Alte întrebări interesante
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă