![a = \sqrt{2} + \frac{1}{ \sqrt{2} } a = \sqrt{2} + \frac{1}{ \sqrt{2} }](https://tex.z-dn.net/?f=a+%3D++%5Csqrt%7B2%7D++%2B++%5Cfrac%7B1%7D%7B+%5Csqrt%7B2%7D+%7D+)
si
![b = \sqrt{3} - \frac{1}{ \sqrt{3} } b = \sqrt{3} - \frac{1}{ \sqrt{3} }](https://tex.z-dn.net/?f=b+%3D++%5Csqrt%7B3%7D++-++%5Cfrac%7B1%7D%7B+%5Csqrt%7B3%7D+%7D+)
![aratati \: ca \: ab = \sqrt{6} aratati \: ca \: ab = \sqrt{6}](https://tex.z-dn.net/?f=aratati+%5C%3A+ca+%5C%3A+ab+%3D++%5Csqrt%7B6%7D+)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
O rezolvare se află în poză.
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/da7/b85a1661a06a9717c186e615bfcdb918.jpg)
Răspuns de
3
a = √2 + ( 1 / √ 2) = √2 + ( √2 / 2 ) = ( 2 √2 + √2 ) / 2 = 3√2 / 2
b = √ 3 - ( 1 / √ 3) = √3 - ( √3 / 3) = ( 3√3 - √3) / 3 = 2√3 / 3
a × b = ( 3√ 2 / 2 ) × ( 2√3 / 3) =( 3√2 × 2√3) / ( 2 × 3) = 6√6 / 6 = √6
cocirmariadenis:
Multumesc pentru coronita !
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă