Limba română, întrebare adresată de dany3050, 8 ani în urmă


am \: nevoie \: de \: ajutor \:  \\ dau \: coroana \:
textul este :
Când eram mică, toată lumea mã vedea o fatá isteata. Am fost sefa de promotie la liceu, dar în sinea mea imi doream sa fiu actriță. Intr-un oras mic, ca cel in care m-am nåscut, asemenea ocazii nu se ivesc prea des, dar Intr-o zi, când eram studentä, am auzit o reclamă la radio, spunând: „Si tu poți să fi o printes Disney". M-am prezentat la audiție in oraşul meu natal, in şlapi si pantaloni trei sferturi, și m-am pomenit inconjurată de fete de la teatrul muzical care îşi făceau încălzirea și repetau figuri de dans. Eram complet depăşita de situație. Ne-au învățat un dans cam siropos - îmi aduc aminte de o figură de balet în care trebuia să te miști de parcă ai fi ținut in brate o minge de plajă. Eram sigurä că no să mă aleagä pe mine , pentru că sunt o dansatoare groaznică, dar au strigat numele meu. Nu-mi venea să cred! M-au trimis la coafură și la machiaj și mi-au pus o perucă asemănătoare cu pieptănătura prințesei din Frumoasa și Bestia, după care mi-au cerut să citesc partea unde Belle vorbeşte despre tatăl ei. Mi-a venit destul de ușor să imit vocea ei subțire. Doamna de la casting a rămas mască: „0, Doamne, a fost fantastic!". A urmat pregătirea pentru rolul de printesă, care a durat vreo patru zile. Am urmărit Frumoasa și Bestia împreună cu un instructor special și am studiat fetele costumate în Belle care ii întâmpinau pe invitați la intrarea în pavilionul Franței din parcul tematic Epcot, Orlando. Ironia sorții este că în copilărie nu-mi plăcuse Frumoasa și Bestia. Mi se părea o poveste mult prea sumbră. Dar urmărind-o acum de mai multe ori, mi s-a părut că înțeleg cântecul în care Belle spune că vrea să plece din orăşelul ei și că viața sigur e mai palpitantă de-atât, pentru că exact asta scriam și eu în jurnalul meu. Plus că ea e singura prințesă care demonstrează că e bine să înveți carte și că nu ai niciun motiv să te multumeşti să fii o domniță la ananghie. De atunci am început să o îndrägesc foarte mult. (Adaptat după Michelle Ruiz, What it's really like to be a Disney princess, www.cosmopolitan.com


vor \: fi \: ex \: de \: aici

EX:1 Astäzi te afli tot pe tärâmul desenului animat. Completează cu A dacă afirmația este adevărată sau cu F dacă este falsă.

Textul dat este extras dintr-o operă literară.[. ]
În textul dat este prezentată o întâmplare. [. ]
Povestea Frumoasa şi Bestia fusese preferata naratoarei. [. ]
Doamna de la casting a spus: „0, Doamne, a fost minunat!" [. ]


EX:2 in călătoria ta vei fi însoțit/ă de frumoasa Belle. Pentru a-i arăta că ești cel mai bun cercetător, completează spațiile punctate cu informația corectă.

Reciama „și tu poți să fii o printesă Disney" a auzit-o la.....................

S-a prezentat la audiție costumată în..................

Peruca pusă era asemănătoare cu..................

Prințesa Belle demonstrează că este bine ...............

EX:3. Foarte bine! Descoperă în careu patru nume de prințese Disney. Colorează-le!

EX:4 Belle este foarte fericită că ai ajutat-o și te roagă să realizezi o bandă desenată pentru o scurtă povestioară despre personajul tău preferat din desenele animate.

EX:5. Belle vrea să știe și câteva noțiuni de gramatică. Vrei să o ajuți? Identifică, în primul paragraf, toate verbele la modul indicativ și notează-le mai jos.

dau \: coroana \:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mihaela202082
6

1. Textul dat este extras dintr-o operă literară. [ F ]

În textul dat este prezentată o întâmplare. [A]

Povestea Frumoasa şi Bestia fusese preferata naratoarei. [A]

Doamna de la casting a spus: „0, Doamne, a fost minunat!" [F]

2.  

Reciama „și tu poți să fii o printesă Disney" a auzit-o la radio.

S-a prezentat la audiție costumată în  şlapi si pantaloni trei sferturi.

Peruca pusă era asemănătoare cu pieptănătura prințesei din Frumoasa și Bestia.

Prințesa Belle demonstrează că este bine să înveți carte și că nu ai niciun motiv să te multumeşti să fii o domniță la ananghie.

4. (este de desenat, nu cred ca pot ajuta aici)

5. '' ma vedea

  am auzit

   m am nascut

   m am prezentat

   m am pomenit

   isi faceau

   m au invatat...''

   


dany3050: ms frumos ți-am dat coroana
Alte întrebări interesante