Matematică, întrebare adresată de aviniialiica2, 9 ani în urmă


( \frac{1}{2} -   \frac{3}{4} ) - ( \frac{5}{2}  -  \frac{5}{4} ) - ( \frac{3}{2}  -  \frac{3}{4} )
Ajutati-ma va rog dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nico234679ghd
1

( \frac{1}{2}  -  \frac{3}{4} ) - ( \frac{5}{2}  -  \frac{5}{4} ) - (  \frac{3}{2}  -  \frac{3}{4} ) =  \frac{2 - 3}{4}  -  \frac{10 - 5}{4}  -  \frac{6 - 3}{4}  =  -  \frac{1}{4}  -  \frac{5}{4}  -  \frac{3}{4}  =   \frac{ - 1 - 5 - 3}{4}  =  -  \frac{9}{4}
Răspuns de petronelaarzu
1
ampllificam cu 2 la cele cu numitor 2[tex] (\frac{2}{4} - \frac{3}{4} ) - (\frac{10}{4} - \frac{5}{4} ) - (\frac{6}{4}- \frac{3}{4} ) = (-1-5-3)/4 = -9/4 [/tex]
Alte întrebări interesante