Matematică, întrebare adresată de alyyone, 10 ani în urmă

 \frac{1} \sqrt{3} +  \sqrt{2}  \frac{1} \sqrt{3} -  \sqrt{2}

Cine ma ajuta urgent ?


albastruverde12: o rationalizezi pe prima cu V3-V2 si pe a doua cu V3+V2 si obtii rezultatul 2V3 ( V=radical)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionysteaua2000
2
rationalizezi numitorii: primul il amplifici cu radical din 3 - radical din 2 iar al 2-lea cu radical din 3+ radical din 2

 \frac{ \sqrt{3}- \sqrt{2}+ \sqrt{3}+ \sqrt{2}    }{ \sqrt{3}^{2}- \sqrt{2}^{2}  } =

= \frac{2 \sqrt{3} }{3-2} =

= 2\sqrt{3}
Alte întrebări interesante