![( \frac{4}{5 \sqrt{2} } + \frac{3}{ \sqrt{8} } - ( \frac{5 \sqrt{2} }{4} - \frac{3}{ \sqrt{2} } ) ( \frac{4}{5 \sqrt{2} } + \frac{3}{ \sqrt{8} } - ( \frac{5 \sqrt{2} }{4} - \frac{3}{ \sqrt{2} } )](https://tex.z-dn.net/?f=%28+%5Cfrac%7B4%7D%7B5+%5Csqrt%7B2%7D+%7D++%2B++%5Cfrac%7B3%7D%7B+%5Csqrt%7B8%7D+%7D++-+%28+%5Cfrac%7B5+%5Csqrt%7B2%7D+%7D%7B4%7D++-++%5Cfrac%7B3%7D%7B+%5Csqrt%7B2%7D+%7D+%29)
Puteti sa o faceti pe o foaie va rog!
Multumesc!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4/5√2 + 3/√8 = 4/5√2 + 3/2√2 = 8/10√2 + 15/10√2 = 23/10√2
5√2/4 - 3/√2 = 5/2√2 - 3/√2 = 5/2√2 - 6/2√2 = -1/2√2 = -5/10√2
23/10√2 - (-5/10√2) = 23/10√2 + 5/10√2 = 28/10√2 = 14/5√2 = 7√2/5
Răspuns de
0
Răspuns
Explicație pas cu pas:
4 / ( 5√2) + 3 / √8 - ( 5√2 / 4 - 3 / √2 ) = 7√2 / 5
= 4√2 / 10 + 3√8 / 8 - ( 5√2 / 4 - 3√2 / 2 ) =
= 2√2 / 5 + ( 3×2√2)/ 8 - ( 5√2 / 4 - 6√2 / 4 ) =
= 2√2 / 5 + 3√2 / 4 - ( - √2 / 4 ) =
= 8√2 / 20 + 15√2 / 20 + √2 / 4 =
= 23√2 / 20 + 5√2 / 20 =
= 28√2 / 20 =
= 7√2 / 5
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă