Matematică, întrebare adresată de abcd123, 10 ani în urmă

 \sqrt{12+6 \sqrt{3} } -2 \sqrt{7-4 \sqrt{3} } -3 \sqrt{4-2 \sqrt{3} }


matepentrutoti: Indicatie:Foloseste formula radicalilor dubli.
abcd123: pai eu am facut-o cu teorema dar vreau sa vad daca e acelasi rezultat :)) mi-a dat 3 ..mai exact -4 +2 rad din 3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matepentrutoti
1
Folosim formula radicalilor dubli:
[tex] \sqrt{12+6 \sqrt{3} } -2 \sqrt{7-4 \sqrt{3} } -3 \sqrt{4-2\sqrt{3}}=\\ =3+\sqrt{3}-2(2-\sqrt{3})-3(\sqrt{3}-1)=\\ =3+\sqrt{3}-4+2\sqrt{3}-3\sqrt{3}+3=\\ =3-4+3=\\ =2[/tex]

abcd123: Multumesc
Alte întrebări interesante