Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x⁴+2x³+x²-3x⁴-6x³-3x²=0
-2x⁴-4x³-2x²=0
-2x²(x²+2x+1)=0
sistem :
1) -2x²=0 ⇔ x²=0 ⇔ x=0
2) x²+2x+1=0
Delta= 4-4=0
x=-2/2=-1
inlocuim 0 apoi -1 in ecuatie ⇒ numai -1 poate fi solutia ecuatiei.
S={ -1 }
-2x⁴-4x³-2x²=0
-2x²(x²+2x+1)=0
sistem :
1) -2x²=0 ⇔ x²=0 ⇔ x=0
2) x²+2x+1=0
Delta= 4-4=0
x=-2/2=-1
inlocuim 0 apoi -1 in ecuatie ⇒ numai -1 poate fi solutia ecuatiei.
S={ -1 }
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă