Limba română, întrebare adresată de geIu, 8 ani în urmă

Text argumentativ care se începe cu: Prietenia este ca miere,nu expira și nu are termen de garanție.Dacă expira, e marfa contrafăcută
Va rog urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

"prietenia este ca mierea, nu expiră și nu are termen de garanție. Dacă expiră, e marfă contrafăcuta"

Acest proverb vrea facă referință la faptul o prietenie trebuie fie cât se poate de sinceră, fără secrete și alte lucruri care ar putea o deterioreze mai mult sau mai puțin. Dacă cei doi/trei respectiv mai mulți membrii ai unei prietenii nu se înțeleg, nu au același temperament, nu sunt la fel de focusati pe unele lucruri și au tendința facă unele lucruri pe care poate pe celălalt nu-l favorizează atât de mult deoarece sunt altă fire, înseamnă prietenia nu va fi de durată. Prietenii ni-i alegem, dar trebuie să-i și prețuim, nu-i lăsăm își bata joc de noi, iar în caz o fac sa-i tratăm cu aceeași monedă dar cu calmitate și mai multă inteligență și cu o fire calmă, ca consecințele și comportamentul nostru nu lase de dorit.

În caz prietenia se strică fără motive serioase, sau vedem suntem trădați, înseamnă persoana este de obicei toxică, prefăcuta, exact cum dacă o miere expiră, este contrafăcuta.

Alte întrebări interesante