Limba română, întrebare adresată de geani1997, 9 ani în urmă

Text argumentativ cu tema " Lectura formeaza personalitati"
30 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
De cand suntem mici Invatam sa tinem o carte in mana.Bunica sau mama ne citesc povesti cu drag.Apoi la gradinita invatam poezii ,ne jucam cu cuburi colorate cu imagini din povesti.Mai tarziu la scoala intram singuri in lumea mirifica a basmelor ,unde incercam sa ne transpunem in locul personajelor.Atunci incepe sa se formeze personalitatea noastra .Citind luam asupra noastra diferite roluri de printese ,printi ,eroi buni sau negativi.Cu cat inaintam in varsta gradul de cultura evolueaza ,citim carti cu o insemnatate emotionala si culturala mai dezvoltata.Incepem sa distingem binele de rau si cunostintele acumulate dea lungul scolii incep sa dea roade.Noi evoluam din punct de vedere spiritual si cultural datorita lecturii .Cultura generala ,cititul unor carti diferite ca text ,autori si mesaje diferite ne imbogatesc atat vocabularul , modul de a vorbi coerent si cunostintele vaste din diferite domenii.In concluzie lectura formeaza personalitatea fiecarui cititor.

geani1997: Iti multumesc insa nu exista cele 2 argumente exemple insotiete de exemple
Răspuns de andreeadaniela1
4
"Cartea reflectă ca o oglindă lungul şir de secole al vieţii omenirii, istoria luptei sale pentru existenţă, pentru un viitor mai luminos, suferinţele, bucuriile, înfrângerile şi biruinţele sale toate. Iubiţi cartea, îngrijiţi-o şi citiţi cât mai mult. Cartea ne este prieten credincios, de nădejde.” În afara cărţii nu poate fi concepută azi o cultură sistematică a individului şi implicit a societăţii. O carte o citeşti când vrei, cum vrei şi ori de câte ori vrei. Acest prieten tăcut îţi oferă ori de câte ori ai nevoie acelaşi răspuns fidel la fiecare întrebare şi-l repetă cu nesfârşită răbdare până ce l-ai înţeles. Cartea este atât de înţelegătoare, încât atunci când n-ai înţeles-o nu se supără, nu jigneşte, te aşteaptă să revii. O regăseşti oricând la fel de credincioasă şi discretă. În acelaşi timp putem spune că ea poate fi un învăţător care te conduce la bine, te face să te bucuri, să râzi şi să plângi. De aceea trebuie să comentăm puţin funcţia ei ca mijloc de educare a omului. Cartea îndeplineşte numeroase funcţii. Între acestea cea mai înaltă menire a cărţii e cea instructiv-educativă. Întregul proces de învăţământ, de la cel preşcolar la cel post-universitar se bazează pe cartea-manual.Transmiterea sistematică şi cât mai completă a cunoştinţelor dobândite de omenire de-a lungul timpului prin stăruitoare eforturi nu se poate face decât prin intermediul şcolii, al cărţilor şcolare. Sper că te-am ajutat! :)

geani1997: Lipsesc argumentele ,exemplele, verbe de opinie! O dai in compunere...DACA ceream o compunere, luai 5 stele + cel mai bun raspuns....:|
andreeadaniela1: Aa
andreeadaniela1: Dacă vrei o rescriu
geani1997: Apreciez...haza...iti voi da oricum cel mai bun raspuns pentru ambitie...am facut eu unul pana la urma
andreeadaniela1: Mulțumesc!
andreeadaniela1: Mulțumesc! :)
Alte întrebări interesante