Limba română, întrebare adresată de marvoda0, 8 ani în urmă

Text argumentativ cu titlu ..Este nevoie sa vorbim corect?,,,
repede pls


marvoda0: repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roscata22
1

Este nevoie să vorbim corect ?

Din punctul meu de vedere este un lucru foarte important să vorbim și să ne exprimăm corect .

Oamenii vorbesc încă de acum mii de ani , cu siguranță nu foloseau același cuvinte pe care le folosim în ziua de azi , limba se modifică o dată cu trecerea timpului ( de aceea aparat și arhaismele ) . Însă mereu comunicarea a fost un lucru important pentru omenire . Comunicarea ne-a ajutat să rezolvăm conflicte fără a fi nevoie de violență , să ne împărtășim ideile și creațiile pentru a ajunge la un nivel de trai cât mai ridicat și plăcut . Comunicarea ne ajută și să ne simțim bine , prin a vorbi cu oameni dragi nouă care ne pot crea o dispoziție bună .

Să vorbim e un lucru important și oameni prin : mesaje , scrisorii , emailuri , apeluri și bine înțeles prin ajutorul guri , o fac zilnic chiar și cu omeni de la kilometri distanță .

Pe cât de important este să vorbim pe atât de important este să vorbim corect . Dacă nu vorbim corect persona căruia îi vorbim nu va înțelege corect ce dorim să îi spuneam și asta poate duce chiar la conflicte . Când vorbim trebuie să pronunțăm sau să scriem cuvintele corect , iar modul în care ne exprimăm adecvat persoanei căruia îi vorbim

Alte întrebări interesante