Limba română, întrebare adresată de popovicisebasti, 9 ani în urmă

text argumentativ despre adevar 


Imo: adevăr 3? :-?
popovicisebasti: adevar *

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Imo
120
     Omul este o fiinţă neliniştită. Dorinţa lui de cunoaştere a adevărului l-a făcut nu numai să exploreze spaţiul, ci şi să călătorească pe aripile gândului spre teritorii necunoscute. Fie că ne aventurăm în paginile cărţilor, fie că vizităm locuri noi, exista întotdeauna ceva de învăţat, de simţit, de văzut, de iubit, de descoperit. Toate aceste lucruri pornesc de la un singur cuvând, anume ‘’adevărul’’. 
     Un prim argument pentru care adevărul este foarte important în traiul nostru constă în faptul că, fără el nu am putea să ne ştim rădăcinile şi ne-am putea încrede în oricine, punându-ne în pericol atât din punct de vedere emotional cât şi fizic.
     De asemenea, adevărul face diferenţa între oamenii rupţi de realitate, cei care nu ştiu încă ce e viaţa, şi cei care se străduiesc în fiecare zi să se zbată pentru a reuşi într-o asemenea societate deoarece adevărul este un soare accesibil doar minţilor înalte.. A cunoşte adevărul oricât de crud este înseamnă automat a te maturiza si a învăţa să tolerezi.
     În al doilea rând, fără adevăr noi am trăi în minciună. De exemplu diversele popare care işi imaginau că strămoşul lor mitic era sub formă de animal, visând să aibă forţa lui vitală. Fără adevăr, lumea încă mai credea în astfel de aberaţii care s-au construit în jurul perspective filtrate prin prisma omului.
     Aşadar, adevărul este important deoarece, în opinia mea, adevărul este aerul fără de care nu se poate respira.
Alte întrebări interesante