Limba română, întrebare adresată de Afinaty, 9 ani în urmă

Text argumentativ despre impactul rutinei in viata omului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
61
       Rutina reprezinta capacitatea castigata printr-o practica indelungata. Ilustreaza obisnuinta de a actiona sau de a gandi totdeauna in acelasi fel.Consider ca aparitia ei are un impact negativ asupra omului, a calitatii vietii sale si a persoanelor din jurul acestuia.
       In primul rand, prezenta ei contracareaza placerea de a lucra si starea de bine. In multe cazuri, rutina este responsabila de instalarea plictiselii. In cazul in care o activitate repetitiva este impusa de factori externi, de exemplu serviciul, capacitatea de lucru scade, rezultatele fiind din ce in ce mai slabe.
       In al doilea rand, rutina poate influenta intreaga viata a unui om. Viata care devine rutina este o viata mohorata si fara culoare.Intalnim aici mitul lui Sisif, al omului condamnat care isi duce la bun sfarsit aceeasi pedeapsa in fiecare zi. O persoana care care a fost afectata de rutina, devine pe termen lung irascibila  cu cei din jur.
       In concluzie rutina are efect negativ asupra vietii omului. Efectele sale varieaza de la lucruri marunte pana la lucruri devastatoare care ii fura in final omului placerea de a trai.
Alte întrebări interesante