Limba română, întrebare adresată de rusnaclaurenti, 9 ani în urmă

Text argumentativ despre importanta des operirilor ştințifice va roog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanmirzac
0
Importanța descoperirilor științifice.

În opinia mea ,descoperirile științifice reprezintă saltul umanității de-a lungul timpului.Ca argument ,mă refer în primul rând la descoperirile medicale  și anume la descoperirea vaccinurilor . care, au rolul de a preveni îmbolnăvirea oamenilor.Sunt foarte bine cunoscute cazurile multiple de decese ,în trecut,din cauza poliomielitei,de exemplu.
Dar,saltul în medicină  nu ar fi fost posibil fără descoperirea unui întreg set de instrumente medicale folosite azi în chirurgia modernă,în special în microchirurgie.
De asemenea ,în altă ordine de idei ,dar tot ca argument pro ,ce ar fi fost azi planeta noastră fără descoperirea electricității,fără descoperirea atomului,fără descoperirea  diferitelor substanțe ?
Ce ar fi fost și cum ar fi fost planeta noastră fără descoperirea aliajelor ,a elementelor chimice ,iar  aici am în vedere și materialele folosite în  construcțiile care se înalță pe verticală în locurile foarte aglomerate.
Cum ar fi fost planeta fără descoperirea mijloacelor de transport de viteză mare cum sunt avioanele, navele spațiale?
Cât de puțin ar fi fost Pământul cunoscut în lipsa acestor informații!
În zilele noastre ne este greu să concepem cunoașterea umană fără genetică,de exemplu,după cum, la fel de greu este să ne imaginăm activitatea zilnică fără calculator,fără internet.
În concluzie, descoperirile științifice au darul de a ne ajuta ,de a ne forma ,de a înțelege evoluția vieții și măreția omului.
Alte întrebări interesante